16/08/2019

Campanya de renovació de l’arbrat viari

Es faran treballs de reposició, substitució, nova plantació  i retirada d’exemplars, en aplicació del Pla de gestió de l’arbrat i del Pla director del verd urbà

Veure imatge de  Campanya de renovació de l’arbrat viari (nova finestra)
Aquest estiu comencen treballs de renovació de l’arbrat viari, que s’estendran a tots els districtes fins a final d’any. Les tasques que es duran a terme són de renovació, substitució, nova plantació i retirada d’exemplars, en aplicació del Pla de gestió de l’arbrat i del Pla director del verd urbà, l’objectiu dels quals són la millora, la qualitat i l’increment dels arbres de la ciutat.

Part d’aquestes accions es fan conjuntament amb la campanya de pavimentació per a la millora de l’accessibilitat, que s’està duent a terme aquest any a una setantena de carrers, amb renovació de voreres i treballs d’asfaltatge. En aquestes actuacions, els arbres es retiren per fer-ne la pavimentació i, en la majoria de casos, s’obren nous escocells on es plantaran noves espècies entre els mesos de novembre i desembre.

En altres carrers, de voreres de menys de 2,5 o 3 metres, amb arbres de port gran d’espècies poc adequades a l’espai, que incompleixen els requeriments de la normativa d’accessibilitat i impossibiliten l’enllumenat del carrer a causa de les seves capçades, es preveu la retirada d’arbrat i l’anul•lació dels escocells. En aquests casos, es plantarà només en aquelles ubicacions on sigui possible per un eixamplament de la vorera o una cantonada, si no hi ha serveis soterrats. La majoria d’aquestes actuacions coincideixen amb demandes veïnals per les molèsties que els ocasionen aquest tipus d’arbres.

Aquest mes d’agost, dins de les actuacions on majoritàriament es farà la retirada d’arbrat i anul•lació d’escocells, s’iniciaran treballs al carrer del Doctor Martí i Julià, entre carrer d’Holanda i carrer del Montseny (del 19 d’agost al 3 de setembre); el carrer del Rubidi (del 26 d’agost al 6 de setembre); la Urbanització del Canyet (del 27 d’agost al 6 de setembre), i el carrer d’España, entre el carrer de Joan Pallarès i el carrer de Molines (del 28 d’agost al 6 de setembre).

Els treballs se senyalitzaran adequadament i es posaran avisos a les porteries per tal de comunicar-ho al veïnat.
Centre Cultural Sant Josep | Av. Isabel la Catòlica, 32 | 08901 L'Hospitalet | Tel. 93 403 20 99 | ccultural.santjosep@l-h.cat
Anar a www.l-h.cat