Conferència: El cerebro del artista. (ACTE AJORNAT)

Pessics de Ciència. Setmana Mundial del Cervell 2020
Data: 18 de març de 2020
Hora: a les 19 h
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
Centre Cultural Sant Josep

Quin és el sentit biològic de l'art? Per què l'ésser humà inverteix tant de temps en crear obres belles i plaents per al nostre esperit? Les primeres mostres conegudes de pintura figurativa es remunten a uns trenta mil anys enrere i, abans de la pintura, els nostres avantpassats ja feien escultures amb forma humana. De manera que des de fa milers d'anys, els humans expressen en un suport material, com una roca o un llenç, unes imatges que reprodueixen la seva percepció de la realitat, una versió pròpia i personal del món que els envolta. Aquest món es construeix a través d'un llenguatge on la seva gramàtica es basa en una rica i complexa combinació de patrons i formes, de colors i llum, i el resultat ens revela la psicologia de l'artista.

Emprendre el camí invers i investigar les pautes el cervell artístic, les característiques neuronals de l'artista, allò que permet al seu cervell reproduir una realitat subjectiva del món que ens envolta, és feina de la neurociència.

A càrrec de la doctora Mara Dierssen Sotos, investigadora del Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona, on lidera el grup de Neurobiologia Cel·lular i de Sistemes del Programa de Biologia de Sistemes. És una de les investigadores més destacades sobre la síndrome de Down en l’àmbit mundial. Autora del llibre recentment publicat “El cerebro del artista” de l’editorial Shackleton Books.

Activitat inclosa en la programació especial de la Setmana Mundial del Cervell.
L’entrada és lliurePrograma: Pessics de Ciència
Lloc: Centre Cultural Sant Josep(Centre Cultural Sant Josep)
AV Isabel la Catòlica 0032  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Centre Cultural Sant Josep | Av. Isabel la Catòlica, 32 | 08901 L'Hospitalet | Tel. 93 403 20 99 | ccultural.santjosep@l-h.cat
Anar a www.l-h.cat