Ajuntament de L'Hospitalet

Exposicions

RSS
 • Veure imatge de Color forma ... i volum. Els retaules de l'església de L'Hospitalet (nova finestra)
  des del 29 de setembre
  Mostrar els diferents elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mérida de l’Hospitalet,  enderrocada l’any 1936. L’exhaustiva i acurada restauració permet presentar la part fonamental de la col·lecció. En total, s’exposen dinou olis sobre fusta i onze elements arquitectònics.
 • Veure imatge de L'Hospitalet: un indret, una història (nova finestra)
  des del 26 de març
  Història coral en què s’ha volgut donar prioritat al territori i a les persones per sobre de les grans obres. És per això que en aquesta mostra no hi ha grans obres, però si l’explicació del perquè la ciutat és així.
 • Veure imatge de L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del segle XX (nova finestra)
  des del 26 de gener
  Aquesta exposició també vol ser un homenatge a totes les dones i els homes que han contribuït a fer de L’Hospitalet la ciutat, viva, acollidora, oberta, crítica, participativa i vigorosa que és avui dia, però, sobretot, als que van lluitar per la democràcia i van sacrificar la vida i la llibertat en el marc de la lluita antifranquista.
 • Veure imatge de L'H Interactiva (nova finestra)
  des del 19 de juliol
  Una ciutat a les teves mans.
  Una ciutat smart a l’alçada de la seva ciutadania.
  Segur que molts de vosaltres ja l'heu conegut! :) 
 • Veure imatge de Guillotina. Lluís Hortalà (nova finestra)
  del divendres 10 de maig al diumenge 21 de juliol
  Lluís Hortalà transforma el trompe-l’oeil en una màquina de pensar. A partir de les rèpliques pictòriques de dues llars de foc —les de Marie-Antoniette i Madame du Barry— i dels sòcols dels museus del Louvre de París i de la National Gallery de Londres, l’exposició indaga en les estratègies que desplega el poder per consolidar-se.
 • Veure imatge de Summer Experience a La BòbilaExposició de fotografia:Postals de L'Hospitalet abans i ara (nova finestra)
  del dimarts 4 de juny al divendres 26 de juliol
  L’exposició “Postals de L’Hospitalet abans i ara” fa una retrospectiva dels nostres barris a través de fotografies. Coneixerem l’abans i l’ara de la nostra ciutat de la mà de les persones participants dels diferents Punts Òmnia de L’Hospitalet, que es reuneixen en el marc de la BlogL’Hosfera.

  Organitzat per: La BlogL’Hosfera
  https://bloglhosfera.wordpress.com
  Comenta-la a Twitter: #lhpostal

  Inauguració: 4 de juny a les 19:30 hores
 • Veure imatge de Exposició: Postals de L’Hospitalet abans i ara (nova finestra)
  del dimecres 5 de juny al dilluns 29 de juliol
  Organitzat per la BlogL’Hosfera
  L'exposició "Postals de L'Hospitalet abans i ara" fa una retrospectiva dels nostres barris a través de fotografies. Coneixerem l’abans i l’ara de la nostra ciutat, de la mà de les persones participants dels diferents Punts Òmnia de l’Hospitalet, que es reuneixen en el marc de la BlogL’Hosfera.

  En aquest sentit, es podran veure més de 200 fotografies dels diversos barris de l’Hospitalet, i la seva evolució al llarg del temps. Tot això fent una comparativa amb imatges antigues extretes de diferents fonts històriques com el CEL'H, l'Arxiu Municipal de L'Hospitalet, i d’altres llocs d'Internet.
 • Veure imatge de Exposició virtual: “Jaume Ventura Tort. Un testimoni de la seva obra” (nova finestra)
  del dijous 6 de juny al dijous 1 d'agost
  Amb la intenció de posar en valor les persones que han tingut un paper rellevant a l’Hospitalet i han ajudat a projectar la ciutat a altres indrets, l’Arxiu presenta una mostra de documents i un audiovisual sobre Jaume Ventura Tort.
 • Veure imatge de A quién me parezco (nova finestra)
  del dijous 13 de juny al diumenge 15 de setembre
  Alumnat de la Facultat de Belles Arts de la UB. Comissariada per Carme Porta
  “A quién me parezco”, representa per mitjà del llenguatge plàstic un procés de reflexió i  crítica social  en el qual el cos humà juga un rol de primer ordre obert al debat i al diàleg contemporani. L'exposició planteja una anàlisi social que ens permet redescobrir de manera indirecta qui som.
 • Veure imatge de L'enlèvement d'Europe par Jupiter (nova finestra)
  del divendres 14 de juny al diumenge 15 de setembre
  Inauguració de l'exposició del col·lectiu Transfo de Lió, amb la participació de Alain Boulerot, Line Clément, Frédérique Fleury, Kl Loth, Gérard Mathie i Prost-Manillier.
  Exposició dins del cicle El rapte d'Europa amb propostes per a una reflexió al voltant del sentiment de crisi que pateix la construcció col·lectiva d'aquest espai cultural i intel·lectual.
 • Veure imatge de Erm- Solstici 2019 (nova finestra)
  del dijous 20 de juny al diumenge 21 de juliol
  TPK Art i Pensament Contemporani
  Exposició dels artistes i col•lectius residents als espais de creació del TPK. Art i Pensament Contemporani que aquest any explora, a partir dels llenguatges de la pintura, l’escultura, la instal•lació, la fotografia i el vídeo, les possibilitats plàstiques que ofereix el paisatge entès com un erm en constant transformació.
 • Veure imatge de Exposició: 1969, de Carlos Cabrera (nova finestra)
  del dimarts 25 de juny al divendres 9 d'agost
  Dins del cicle "I el '69, què?"
  1969 constitueix el pròleg d’un treball fotogràfic de recerca de caràcter sociològic i antropològic sobre les subcultures britàniques del 69.
 • Veure imatge de Exposició de miniatures Lilura (fascinació) (nova finestra)
  del dimarts 25 de juny al diumenge 21 de juliol
  Hi ha alguna cosa fascinant en les miniatures. Les observem amb sorpresos ulls infantils primer i amb autèntic interès adult després. Ens sorprèn el realisme i la delicadesa de les peces i ens intriga com han estat creades. Ens provoquen un desig de conèixer als possibles usuaris d'aquests mobles. Què estaven fent? A on han anat? Tornaran?
 • Veure imatge de Pasando por Calais. Andrés Fernández (nova finestra)
  del dijous 27 de juny al divendres 20 de setembre
  L’artista Andrés Fernández presenta a la galeria Ana Mas Projects Pasando por Calais on l’artista veu el món, el representa i en aquesta representació el resignifica. L’Andrés elabora mapes, escenes i plans amb un fràgil traç que sembla el fil d’un record, una cartografia de l’experiència o de la memòria.
 • Veure imatge de Exposició: "Los pinceles, yo y mi fuerza de voluntad" de Jesús Pérez Baena (nova finestra)
  del dijous 27 de juny al dijous 18 de juliol
  Em dic Jesús, tinc paràlisi cerebral i pinto amb la boca.
  Sempre he pintat, des de petit, encara amb moltíssima dificultat, ja m'apassionava el món de la pintura.
 • Veure imatge de Exposició: Welcome to the jungle (nova finestra)
  del dilluns 1 al dimecres 31 de juliol
  A través de colors vius i atractius, aquesta col•lecció fa èmfasi en la bellesa dels animals per ells mateixos, llevant-los del seu hàbitat natural i fent-los elegants per la simple raó d'existir.

 • Veure imatge de Exposició de pintures: "Flors. Més que bellesa", d'Àngela Pedreño (nova finestra)
  del dimarts 2 al dimarts 23 de juliol
  Sala d'exposicions del Centre Cultural Sanfeliu
  A l'exposició de pintures "Flors. Més que bellesa" Àngela Pedreño mostra l'evolució de la seva obra. La trajectòria de la temàtica floral que centra les pintures de l'artista, que va començar a pintar l'any 1984.
 • Veure imatge de Exposició documental: El dorado (nova finestra)
  del dimarts 2 al divendres 19 de juliol
  Fets bàsics del moviment de lesbianes, gais, bisexuals i transexuals, durant els anys en què es va consolidar: 1930-1980.
  Partim de 1930 com a període en què s’estabilitza la primera generació del moviment homosexual. L’any 1980 va suposar la legalització i despenalització de la comunitat lgtb a l’Estat Espanyol. Una mostra volgudament esquemàtica, a grans trets, per a destacar l’essencial d’aquell passat, a nivell mundial i a casa nostra entre 1930 i 1980. En total, 50 anys on començàrem a guanyar drets i dignitat.
 • Veure imatge de L'envelat. Arquitectura i símbol de la festa major (nova finestra)
  del dijous 11 de juliol al diumenge 25 d'agost
  L'exposició mostra com els envelats han estat un fenomen cultural que tingué una important rellevància a la societat catalana durant gairebé un segle i mig. Sorgits en el context dels canvis socials profunds de les primeres dècades del segle XIX, i com a conseqüència de la gran afecció que hi havia pel ball a la Barcelona de l’època, els envelats es varen expandir ràpidament per tot el territori català i es van convertir en un element imprescindible i emblemàtic de les festes majors.
 • Veure imatge de Visita nocturna a l'exposició "L'envelat. Arquitectura singular i símbol de la festa major" (nova finestra)
  Dimecres, 17 de juliol, 20:30 h
  Visita guiada pel comissari de l'exposició "L'envelat. Aquitectura singular i símbol de la festa major". L'exposició mostra com els envelats han estat un fenomen cultural que tingué una important rellevància a la societat catalana durant gairebé un segle i mig.
 • Veure imatge de Parèntesi? L'Hospitalet abans i després de la Guerra Civil Espanyola (nova finestra)
  del dijous 18 de juliol al diumenge 3 de novembre, 19 h.
  L'exposició planteja com era la ciutat durant la Segona República i el primer Franquisme (fins a la dècada de 1950). Però, no s'aborda des d'una perspectiva cronològica, sinó temàtica. La Guerra Civil és el punt d’inflexió per conèixer l’abans i el després de tres temes principals: les condicions socials i econòmiques, aspectes polítics, i l’oci i la cultura.

  Inauguració, dijous 18 de juliol 19 h. edifici Casa Espanya
 • Veure imatge de Exposició: "Quadres quadrats de qu4tre en qu4tre", de Ricard Monrós i Audí (nova finestra)
  del divendres 13 de setembre al divendres 4 d'octubre
  " Un projecte: preparar una exposició de fotografies.
  Un desafiament: treballar el format quadrat.
  Un repte: agrupar les fotografies de quatre en quatre.
  Un objectiu: oferir a l'espectador un llenç on quatre obres no perdin la seva identitat però encaixin integrant-se en una única escena."

  Ricard Monrós i Audí, fotògraf
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400